Confidenţialitate

Turcia: Ninsorile puternice au dus la prăbușirea acoperișului unui terminal de pe Aeroportul din Istanbul. Zborurile, suspendate | VIDEO

Autoritățile din Turcia se confruntă cu un val de ninsori masive, iar zborurile de pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate, după ce acoperișul unui terminal s-a prăbușit din cauza stratului de zăpadă depus.

Aeroportul din Istanbul a fost închis, luni, din cauza căderilor masive de zăpadă, notează Reuters. De altfel, Turcia se confruntă cu un val de aer rece, ce a cauzat ninsori impresionante.

Din cauza ninsorilor abundente și a poleiului, numeroase drumuri au fost blocate, transmit agențiile de presă.

Toate tipurile de transport din această țară sunt afectate.

Cel mai aglomerat aeroport din Turcia, cel din Istanbul, a anunțat suspendarea zborurilor, după ce acoperișul unui terminal s-a prăbușit din cauza zăpezii depuse, informează AlJazeera. Nu au fost victime, însă administratorii aeroportului au anunțat pe Twitter că zborurile rămân suspendate până marți la ora 13:00.

Regiunile din estul bazinului mediteranean, printre care și cele grecești, se confruntă în această perioadă cu un val de aer rece venit din nordul continentului european.

Din Atena și până în Creta, un strat gros de zăpadă s-a așternut peste teritoriul statului elen, perturbând transporturile. Autorităţile au îndemnat populaţia să evite călătoriile neesenţiale. Frigul va persista până miercuri în regiune.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa: Twitter / İGA Istanbul Airport

Citește și: Grecia peninsulară și câteva dintre insulele sale, acoperite de zăpadă | VIDEO