Confidenţialitate

TURCIA: Erdogan ordonă o interdicţie de circulaţie pentru 3 zile, începând din 1 mai

Preşedintele turc a dictat, luni, o interdicţie de circulaţie a persoanelor timp de 3 zile, începând cu 1 mai, în 31 de oraşe şi provincii ale țării ca parte a strategiei de a limita răspândirea noului tip de coronavirus.

La finalul unei şedinţe de guvern, Recep Tayyip Erdogan a a spus că interdicţia de blocada va începe la miezul nopţii de joi spre vineri şi va dura până duminică.

Printre oraşele vizate de această măsură se află capitala Ankara şi metropola Istanbul.

Turcia nu a impus o interdicţie de circulaţie la nivel naţional de la raportarea primului caz de COVID-19, pe 11 martie, însă a introdus restricţii în anumite zone în ultimele trei săptămâni.

Un programul al revenirii la condiţiile normale va fi prezentat în viitorul apropiat.

Între timp, Turcia a expediat echipamente medicale în 55 de ţări, iar un avion cargo militar va transporta, marţi, echipament medical în SUA.

Coletul include 500.000 de măşti chirurgicale, 400 de măşti model N95, 40.000 combinezoane, 2.000 litri de dezinfectant, 1.500 de ochelari şi 500 de viziere, la solicitarea părţii americane.

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că în țară s-au înregistrat până acum 2.900 decese din cauza COVID-19, cu 95 mai multe față de raportarea făcută duminică.

În aceeaşi perioadă, 2.131 de persoane au fost testate pozitiv, aducând numărul total al celor care au contractat boala la 112.261.