Confidenţialitate

TURCIA: Deplasările, interzise temporar pe durata examenelor de admitere la licee

O măsură de limitare temporară a circulaţiei este în vigoare sâmbătă în Turcia, pentru a se evita răspândirea coronavirusului în timpul examenelor de admitere la licee, la care participă 1,6 milioane de elevi, relatează Agerpres.

Interdicţia de deplasare este valabilă în toate oraşele din ţară între orele locale 09.00-15.00, pentru a se evita aglomeraţiile la intrarea şi la ieşirea de la examen.

Agenţia Anadolu a transmis imagini cu elevi purtând măşti şi stând la cozi pentru a intra în centrele de examinare, sub măsuri stricte de securitate.

Elevilor, unii dintre ei însoţiţi de părinţi, li se înmânau măşti suplimentare şi dezinfectanţi.

Personalul de securitate purta viziere de protecţie şi mănuşi.

O a doua interdicţie de deplasare va fi impusă pe 27 şi 28 iunie, pentru acelaşi interval orar, cu ocazia examenelor de admitere la universităţi, a anunţat Ministerul de Interne.

Persoanele care îi însoţesc pe elevi şi cei care şi-au cumpărat deja bilete de călătorie interurbană sunt exceptaţi de la interdicţie.

În plus, rămân deschise supermagazinele şi brutăriile.

Turcia a înregistrat în ultimele două săptămâni o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Până în prezent au fost raportate peste 185.000 de cazuri de infectare şi 4.905 decese, la o populaţie de 83 milioane de locuitori.

În această lună, în Turcia s-au relaxat unele restricţii, fiind redeschise restaurantele şi campionatele sportive şi reluate cursele aeriene.