Turcan, după victorie: Este o zi mare pentru România!

Salutând victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale, vicepremierul Raluca Turcan afirmă că ”este o zi mare” pentru vor să trăiască: ”o ţară europeană, în care munca şi cinstea sunt preţuite, o ţară europeană, în care legea-i lege şi în care valorile îşi găsesc locul”.

”Este o zi mare pentru România! Ziua când românii au spus prin vot în ce fel de ţară vor să trăiască. O ţară europeană, în care munca şi cinstea sunt preţuite. O ţară europeană în care legea-i lege şi în care valorile îşi găsesc locul. O ţară în care să ne simţim în siguranţă, respectaţi şi ascultaţi de cei care au pe mână destinul ţării. Toată admiraţia pentru sutele de mii de români care au votat în străinătate! Numărul enorm al celor care au ieşit la vot transmite un mesaj copleşitor care ne responsabilizează şi mai mult aici, în ţară. Toată admiraţia şi pentru românii care au votat aici, în ţară!”, a scris, duminică seară, pe Facebook, Raluca Turcan.

În opinia sa, România va fi pusă pe „direcţia cea bună”.

”Fiecare vot atârnă greu şi ne obligă să nu-i dezamăgim! Începând de azi, repunem România pe direcţia cea bună! Începând de azi, alături de Preşedinte, construim România normală! Împreună, facem România normală! Vă mulţumim pentru încredere!”, a mai scris Turcan.

Klaus Iohannis a câștigat în mod categoric alegerile prezidențiale, potrivit sondajelor făcute la ieșirea de la urne (exit-polls).

Potrivit unei estimări a institutului IRES, președintele în funcție ar fi obținut 66,5% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 33,5.

Potrivit IRES, datele includ și voturile exprimate în secțiile din străinătate.

Cercetarea este valabilă pentru ora 20.00.

Un al doilea sondaj, publicat de Curs-Avangarde (pentru ora 19.30), arată că președintele Iohannis a obținut 64,8%, în timp ce Viorica Dăncilă- 35,2%.

Potrivit Biroului Electoral Central, la ora 21.00, momentul închiderii urnelor în țară, prezența la vot a fost de 49,87% în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS