Tur pietonal ”Fântânile și monumentele ascunse ale Bucureștiului”

Trecem zilnic pe lângă ele fără a le cunoaște poveștile. Vorbim despre monumentele, statuile și clădirile emblematice ale Capitalei. Cei care vor să le afle secretele sunt așteptați să participe la tururile pietonale gratuite organizate de Asociația Cultour.

 

Primul tur de anul acesta are loc sâmbătă. Pentru că se întâmplă la scurt timp după Ziua Internațională a Apei, organizatorii s-au gândit să-i plimbe pe turiști pe traseul ”Fântânilor și monumentelor ascunse ale Bucureștiului”. Printre obiective: fântânile de pe Buleverdul Unirii, Fântâna Sărindar de la Cercul Militar și fântâna de la Ateneul Român, precizează ghidul Livia Morega.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pentru turul de sâmbătă, care începe la ora 11, participanții sunt sfătuiți să se încalțe cât mai comod, chiar dacă plimbarea se va face în ritm lent, cu opriri dese. Și, dacă ne luăm după prognoza meteo, ar fi bine să-și ia umbrelele sau pelerinele de ploaie.

 

Cei care ratează turul de sâmbătă trebuie să știe că seria călătoriilor prin București va continua. De pildă, în luna mai, va fi un tur în zona Mătăsari – cartier rău famat pe vremuri. La vară, va fi o excursie în cartierul armenesc, iar mai târziu va fi organizat Turul… Anticorupției, în cadrul căruia DNA-ul va fi punctul culminant. Participanții vor afla că istoria corupției în țara noastră începe pe la 1400 și un pic. Deci, putem spune că avem o tradiție îndelungată la acest capitol.

Articole Similare