Confidenţialitate

Tulpina Delta ar putea deveni dominantă în mai multe țări

În Franța, varianta Delta reprezintă acum aproximativ 40% din noile infecții cu virusul SARS COV 2, iar acest lucru ar putea compromite sezonul estival, apreaciză reprezentanții guvernului de la Paris. Ponderea acestei variante s-a dublat în fiecare săptămână, în ultimele trei săptămâni.

Peste Ocean, în Statele Unite peste jumătate dintre cazurile noi au legătură cu această variantă identificată prima dată în India. Preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat pe americanii care nu s-au vaccinat încă împotriva COVID-19 să înceapă să o facă pentru a se proteja împotriva acestei noi variante extrem de contagioase.

Odată cu venirea verii şi a vacanţelor, în Spania s-au înmulţit petrecerile tinerilor în baruri și discoteci, în timp ce purtarea măştii nu mai este obligatorie în aer liber, consecinţa inevitabilă fiind o creştere a infectărilor în rândul persoanelor tinere: peste 17.000 mii în 24 de ore

În Anglia, Cazurile de COVID-19 au crescut de 4 ori într-o lună, de la începutul lui iunie, arată un studiu publicat de Imperial College London.

Cazurile se vor dubla la fiecare șase zile, estimează studiul.