Confidenţialitate

Tulcea: Elevi ai liceului din Isaccea vor învăța temporar în capela mortuară a orașului | AUDIO

Elevii mai multor clase ale liceului din Isaccea, județul Tulcea, vor studia, pentru cel puțin două săptămâni, la capela mortuară a orașului.

Decizia aparține autorităților locale care spun că nu au găsit altă soluție.

Instituția de învățământ este în reparații într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene.

Deși prefectul județului Tulcea, Cristian Iordan, susține că elevii, mai ales cei care încep pentru prima dată școala, nu pot învăța într-o capela mortuară, primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru, îl contrazice.

Edilul spune că soluția, aprobată în Consiliul de Administrație al liceului Constantin Brătescu împreună cu Asociația de Părinți, „este foarte bună”, astfel încât copiii să poată merge la școală.

Folosirea unei aripi a capelei mortuare a primit și binecuvântarea Parohiei Isaccea. Potrivit primarului, capela mortuară a orașului funcționează într-o „o clădire nou-nouță”, iar partea pentru „învățământ”, care are acces separat, nu ar fi fost folosită niciodată pentru activități religioase.

Doar parterul capelei mortuare, unde sunt ținute, pentru priveghi, persoanele decedate, este folosit.

Liceul din Isaccea este cuprins într-un amplu proiect de reabilitare cu fonduri europene.

Autoritățile locale speră că în cel mult două săptămâni, primele două etaje ale școlii să fie date în folisință pentru că elevii să poată reveni, aici, la cursuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu