Județul Tulcea a primit 40.000 de măști donație din China

40.000 de măști de protecție donate de municipalitatea Suzhou din China au ajuns la Tulcea. Acestea vor fi distribuite în primul rând personalului medical. La finalul lunii februarie, județul Tulcea era cel care trimitea spre Suzhou 35.000 de măști.

Municipalitatea Suzhou, din China, a donat județului Tulcea 40.000 de măști de protecție. Acestea au ajuns, luni, la Tulcea, și urmează să fie distribuite, în principal, către medici.

„Ele vor fi distribuite cu prioritate către personalul medical și cei din prima linie, respectiv Spitalului Județean de Urgență Tulcea, DGASPC, IPJ Tulcea, IJJ Tulcea și ISU Delta Tulcea. De asemenea, o parte merg și către instituțiile direct subordonate Consiliului Județean Tulcea”, a transmis pe Facebook Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

La finalul lunii februarie, județul Tulcea era cel care trimitea în China 35.000 de măști, un ajutor pentru municipalitatea Suzhou în lupta împotriva coronavirus.

Horia Teodorescu a mai anunțat că CJ Tulcea a achiziționat 100.000 de măști pentru populația județului, care urmează să ajungă zilele următoare.

De asemenea, săptămâna aceasta se estimează să fie făcute primele testări pentru COVID-19 la Tulcea, după ce DSV Tulcea a pus la dispoziție aparatul PCR pe care îl deținea. Laboratorul de testare este în acest moment în curs de amenajare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS