Confidenţialitate

TULCEA: 3 infanterişti marini, infectaţi cu noul coronavirus

Trei infanterişti marini s-au infectat cu noul coronavirus în timpul unor misiuni desfăşurate în oraşul tulcean Babadag, pentru asigurarea respectării măsurii de carantină.

Doi dintre ei sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, în timp ce al treilea se află la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, a declarat – pentru Agerpres – purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale.

“Toţi militarii detaşamentului din care au făcut parte cei trei militari infectaţi cu noul coronavirus şi au executat misiuni în sprijinul structurilor MAI sunt plasaţi în izolare la domiciliu, conform procedurilor standard în vigoare, starea lor de sănătate fiind bună”, a precizat Corneliu Pavel.

La nivelul Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag, au fost luate măsurile prevăzute pentru aceste situaţii, printre care dezinfectarea tehnicii şi spaţiilor de lucru.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea din oraşul Babadag au intrat, din 18 aprilie, în carantină, după ce un sfert din testele făcute în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus.