Confidenţialitate

Premierul Mihai Tudose demisionează: „Mă duc la Palatul Victoria să-mi iau lucrurile”

Conducerea PSD i-a cerut premierului Mihai Tudose să îşi depună mandatul, iar acesta a acceptat în condițiile în care 59 membrii ai CEx au votat retragerea sprijinului politic acordat actualului guvern.

Demisia ar urma să fie formalizată.

Marţi, va avea loc și o nouă ședință a Comitetului Executiv al PSD pentru nominalizarea unui nou premier.

Printre reproșurile pe care Mihai Tudose le-a primit din partea colegilor a fost acela că a refuzat să își asume la Guvern proiectele de modificare ale Legilor Justiției.

Premierul demisionar a declarat la ieșirea de la CEx că se supune deciziei partidului și că pleacă de la Palatul Victoria fără regrete.

În privința variantei ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să se fi retras înaintea sa, premierul a refuzat să facă orice comentariu.

„ Eu îmi reproșez că nu am făcut mai mulți kilometri de autostradă, n-am pus mai multe spitale, dar vedeți, astăzi am avut un eveniment fericit. (…) Plec cu fruntea sus, n-am închis anul prost, nu regret nimic, colegiul a apreciat calitatea guvernamentală.” a declarat Mihai Tudose.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Tudose a adăugat că nu va asigura interimatul.

Dacă președintele Klaus Iohannis va fi de acord, misiunea temporară va fi preluată de vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării și unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.