Tudose: Bodog are o săptămână termen pentru a rezolva criza imunoglobulinelor

Termen de o săptămână pentru ministrul Sănătății, Florian Bodog pentru a rezolva criza de imunoglobulină. Este termenul dat de premierul Mihai Tudose în cadrul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria. ”Partea cea mai blândă este plecarea acasă mergând până la plângeri penale” – a avertizat Tudose. Întrebat dacă are de gând să îl schimbe pe ministrul Sănătăţii, premierul a răspuns că “Nu”.

De dimineață, premierul i-a chemat azi pe ministrul sănătății și pe șeful CNAS pentru a rezolva criza imuno-globulinelor din spitale, după ce o femeie a murit recent din cauză că nu a primit în spital tratamentul necesar.

S-a decis ca săptămâna viitoare, guvernul să suspende pe timp limitat taxa de clawback pentru produse din plasmă. Asta înseamnă că producătorii de medicamente trebuie astfel să readucă pe piață tratamentul cu imuno-globuline, prin eliminarea taxei de clawback pentru produse din plasmă. Medicul pediatru imunolog, Alexis Cochino a participat la discuțiile de azi de la Guvern:

Chiar din această lună unul dintre distribuitori va aduce 100 de flacoane, care va acoperi necesarul pentru cel puțin o lună, pe 

Decizia guvernului vine după apelul disperat făcut același medic, la Europa FM. În lacrimi, el a semnalat că viețile a aproape 100 de copii sunt puse în pericol din cauza lipsei imunoglobulinei de pe piața medicamentelor din România.

Medic pediatru, în lacrimi: Un adolescent a încercat să se sinucidă în lipsa imunoglobulinei

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS