Confidenţialitate

Tudose a discutat cu Juncker despre ridicarea MCV şi despre creşterea absorbţiei fondurilor UE

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va întocmi o listă cu lucruri care trebuie făcute pentru a reduce birocraţia în domeniul absorbţie fondurilor europene şi astfel să crească gradul de absorbţie, listă pe care o va trimite şi Comisiei Europene, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Cei doi oficiali au discutat şi despre MCV, în luna noiembrie urmând să fie emis un nou raport.

Prim-ministrul Tudose l-a asigurat pe preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va ţine deficitul bugetar sub 3% şi va accelera absorbţia de fonduri europene, în acest sens urmând să întocmească o listă cu lucruri care trebuie făcute pentru reducerea birocraţiei şi creşterea absorbţiei, potrivit surselor citate.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi posibilitatea ca acesta să fie ridicat până în 2019, urmând ca în noiembrie să fie dat un nou raport pe MVC.

La discuţiile dintre Tudose şi Jean Claude Juncker a participat şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.