Tudorel Toader va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general.

El a explicat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră în luna aprilie și la acel moment noul procuror să poată prelua funcția.

„Voi merge la minister și voi declanșa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) și voi declanșa între timp și, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanșat procedura și acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea. Nu avem de unde să știm, să vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea”, a declarat Tudorel Toader, la ieșirea de la Parchetul General.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Justiției a fost prezent, joi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCL), fără a se întâlni însă și cu Augustin Lazăr, actualul procuror general, pentru care Tudorel Toader a cerut revocarea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS