Tudorel Toader, nemulțumit de programele manageriale ale celor 4 candidați la șefia DNA

Programele manageriale nu au fost suficient de bune, lasă de înțeles ministrul Justiţiei, întrebat, luni dimineață de jurnaliști de ce a respins toți procurorii înscriși în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție.

„Să se înscrie cât mai mulţi, să se înscrie, evident, procurori care îndeplinesc condiţiile legale şi să îşi facă program managerial din care să rezulte starea de fapt actuală a DNA-ului, din care să rezulte măsurile de îmbunătăţire a activităţii, din care să rezulte şi un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătăţire a activităţii, pentru că un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile şi graficul de realizare a respectivelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă, ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el până în prezent”, a explicat Tudorel Toader.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La concursul organizat de Ministerul Justiției au fost înscriși 4 candidați, anume Florentina Mirică (actual şef de serviciu la DNA), Cristian Lazăr (de la Parchetul General), de adjunctul șefei DNA, Marius Iacob, și de Elena Grecu – de asemenea şef de serviciu în aceeași instituție.

Tudorel Toader a anunțat, vinerea trecută, că niciun dintre cei patru nu l-a convins.

Procedura de selecţie şi aşteaptă alte candidaturi până pe 24 august.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS