Tudorel Toader anunţă că va fi sesizată CCR dacă președintele Klaus Iohannis nu aprobă cererea de numire în funcţie la şefia DNA

”Am făcut apel la preşedinte să îşi respecte obligaţiile legale şi constituţionale să recitească şi să procedeze în îndeplinirea competenţelor. (…)

Eu, personal, exprim speranţa că dacă în cazul doamnei Kovesi, preşedintele a citit, dar nu prea a înţeles, şi am primit dezlegarea de la CCR, acuma avem deja această dezlegare, această decizie 358. Deja cred că preşedintele o va înţelege.

Dacă nu, dacă va fi nevoie, vom merge încă o dată la Curtea Constituţională şi în final, indiferent de pregătirea pe care o avem sau nu, indiferent de nivelul la care înţelegem mecanismele statului de drept, avem consilieri şi trebuie să ne respectăm obligaţiile”, a declarat Tudorel Toader la postul România TV.

Tudorel Toader
a anunţat, pe Facebook, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a trimis şi solicitarea pentru numirea Adinei Florea la şefia DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS