Confidenţialitate

Tudorel Toader: Am făcut cinci mari modificări la OUG 7

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat marți că guvernul a adoptat o ordonanță de modificare a OUG 7, fiind vorba despre cinci mari modificări:

„Am modificat astfel OUG 7:Am abrogat art 54, alineatul 1. Astfel, se revine la reglementarea anterioară: procurori de rang înalt pot deveni numai procurorii.
De asemenea, avizul consultativ va fi emis de secția de procurori a CSM, nu de plenul. Alineat 7 indice 1, art 57: interzicea delegările în funcții de rang înalt
Renunțarea la motivul de pierdere a calității de magistrat pierderea bunei reputații. Pierderea bunei reputații nu mai este motiv de pierdere a calității de magistrat. Am egalizat salarizarea specialiștilor IT. La Secția specială sunt necesari specialiști, ca la DNA sau DIICOT. La propunerea Ministerului Muncii s-a eliminat diferențierea salarială între specialiștii de la Secția specială și ceilalți specialiști. La orele 14 am aflat că CSM a dat un aviz negativ pe total, nu doar pe cele 5 modificări discutate și convenite. Doamna premier a considerat că e necesar să pună în aplicare cele convenite de domnia sa cu reprezentanții magistraturii la întâlnirea de săptămâna trecută” – a spus ministrul Justiției.

Declarațiile au fost făcute după ședința de Guvern.

Referitor la avizul negativ dat marți de CSM, Tudorel Toader a spus: „Mi s-a transmis ca azi, la 12.30, va fi sedinta de plen pentru aviz pozitiv, favorabil. La 14:00 mi s-a spus că CSM a dat aviz negativ per total, adică CSM a avut o abordare generală per total, nu numai pe cele cinci modificări discutate și convenite”.