Tudor Pendiuc, candidat independent la primăria Pitești

Trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, Tudor Pendiuc anunță că va candida ca independent pentru încă un mandat de primar al municipiului Pitești.

Anunțul a fost făcut la un post local de televiziune, după ce PSD l-a desemnat pe vice-primarul Constantin Ionică drept candidat la Pitești.

Dacă ar câștiga ca independent, ar fi cel de-al șaptelea mandat pentru Tudor Pendiuc, cel mai longeviv primar de municipiu din țară.   Tudor Pendiuc a precizat că strânge deja semnături pentru susținerea candidaturii la alegerile din 5 iunie. Edilul conduce administrația locală a municipiului Pitești din anul 1992. În 2014  a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție și a stat închis mai bine de nouă luni. Desarul se referă la încheierea unui contract ilegal privind transportul public local din Pitești, în care Tudor Pendiuc a fost acuzat de luare de mită și abuz în serviciu în formă continuată.

La ultimele alegeri, cele din 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) și a obținut aproape 70 la sută dintre voturi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS