Tudor Giurgiu, Tania Popa și Emilian Oprea se vor întâlni cu ieșenii la Serile Filmului Românesc

Ieșenii vor putea dialoga cu actorii și regizorii imediat după proiecția filmelor din program:

America, venim! (2014)

De ce eu? (2015)

Sesiunea de Q&A face parte din ideea festivalului, de a aduce spectatorii, regizorii și actorii într-un spațiu potrivit discuțiilor, dialogului despre filmele românești, care în unele ediții iau forma unor adevărate dezbateri.

Tudor Giurgiu este cunoscut publicului larg pentru realizarea unor documentare și filme. Pentru eforturile sale de promovare a celei de-a șaptea arte, regizorul a obținut recunoaștere internațională, filmele sale având un real succes la festivalurile importante de peste hotare.

Emilian Oprea s-a lansat în lumea cinematografiei cu rolul procurorului Panait din De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu. Actorul s-a născut la Bârlad și a făcut Actorie la Universitatea de Arte George Enescu, între 1997 și 2001.

Tania Popa a jucat în peste 15 producții cinematografice și este cunoscută pentru rolurile din 4,3,2, După dealuri, Visul lui Adalbert, Sunt o babă comunistă și, desigur,comedia America, Venim!.

Ion Sapdaru, un talent izvorât de peste Prut, din Doroțcaia, s-a născut pe 4 august 1961. Pe vremea adolescenței îi lipsea motivația de a trăi, asta până când teatrul i-a salvat viața. O dată descoperită, pasiunea i-a purtat pașii spre Institutul de Teatru din Chișinău, iar mai apoi spre Institutul de Cinematografie VGIK, din Moscova.

Răzvan Săvescu este cunoscut pentru serialele de televiziune La Bloc, La servici,Nimeni nu-i perfect sau pentru filmul O zi preşedinte. A debutat cu primul său lungmetraj anul trecut, în 2014. America, venim! prezintă situaţiile comice pe care o trupă de teatru de provincie le întâlneşte într-un turneu din Statele Unite ale Americii.