Tudor Gheorghe aduce muzica Bucureștiului interbelic în evenimentul ”Adio, doamnă!”, pe 3 noiembrie

Veșnic îndrăgostit de vers, de frumusețea și originalitatea muzicii românești de odinioară, Tudor Gheorghe continuă tradiția evenimentelor culturale de marca și în această toamnă, privind retrospectiv spre muzica Bucureștilor din perioada interbelica.

Tudor Gheorghe va putea fi aplaudat la scenă deschisă în spectacolul –eveniment intitulat ”Adio, doamna!”, prezentat pe 3 noiembrie, in premiera la Sala Palatului incepand cu ora 19:00.

Inspirat de operele si povestirile marilor personalitati din literatura romana, cum ar fi Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, si de compozitiile muzicale ale celor mai apreciati interpreti care s-au impus în perioada interbelică, precum Jean Moscopol, Titi Botez, Cristian Vasile sau Zavaidoc,  maestrul Tudor Gheorghe a conceput un program special.

Sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu si in acompaniamentul orchestrei sale, Tudor Gheorghe le va darui admiratorilor sai un repertoriu variat, o selectie de cantece deosebite, povesti frumoase si slagare din vremea boema a Bucurestiului de odinioara, refrene nemuritoare, fredonate si astazi.

Muzica de calitate, umorul fin si versurile de o gingasie lirica aparte vor reliefa frumusetea a doua lumi caracterizate foarte bine: imaginea minunata a domnilor eleganti, insotiti de doamne frumoase, atragatoare, imbracate in rochii lungi cu palarii si manusi din borderie fina, ce se plimbau cu trasura prin centrul ”Micului Paris” si isi petreceau serile in cele mai luxoase localuri ascultand muzica asa-numitilor ”boieri ai cantecului adevarat”, in timp ce muncitorii, oamenii decenti, se intalneau in carciuma de la marginea strazii pentru a asculta melodiile de suflet interpretate de Zavaidoc.

”Adio, doamna!”, un nou eveniment marca Tudor Gheorghe, definit ca un balsam pentru sufletul romanilor, o readucere aminte despre frumusetea si momentele de aur ale Romaniei din anii ’20 – ’30 in care eleganta, politetea si respectul fata de semeni se evidentiau puternic.

Biletele pentru spectacolul ”Adio, Doamna!” au fost puse în vânzare la preturi variabile in functie de pozitia locului in sala si sunt disponibile la casa de bilete a Salii Palatului, sau online pe www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro, www.bilet.ro si www.fix7.ro.