Confidenţialitate

Tudor Chirilă: O să fim la miting pe 10 august pentru că nu trebuie să uităm – VIDEO

Tudor Chirilă, pe scena  Europa FM Live pe Plajă 2019: “Anul acesta va fi din nou un miting pe 10 august, iar noi o să fim acolo pentru că nu trebuie să uităm”.

Liderul trupei Vama vorbește despre protestul din Piaţa Victoriei, care a avut loc pe 10 august 2018, la care au luat parte foarte multe persoane si au avut loc mai multe violenţe ce s-au soldat cu zeci de răniţi (protestatari şi jandarmi).

Proiectul muzical Vama a fost fondat de Tudor Chirilă şi Eugen Caminschi, care au decis în 2006, după zece ani de activitate alături de Vama Veche, să se reinventeze. Din trupă mai fac parte Gelu Ionescu, Lucian Cioargă şi Dan Opriş.

Printre cele mai cunoscute piese lansate de Vama se numără „Perfect fără tine” şi „Copilul care aleargă către mare”. Grupul a lansat, până în prezent, trei albume de studio, cel mai recent fiind „Better”, apărut în octombrie 2017.

În iunie, trupa a lansat piesa Pe de rost”, o critică la adresa sistemului românesc de învăţământ. Versurile cântecului, construite din perspectiva unui elev de liceu, au fost inspirate de o întâlnire întâmplătoare dintre Tudor Chirilă şi o elevă din clasa a 8-a, care a venit să-i ceară un autograf. Intrând în vorbă cu ea, Tudor a întrebat-o în treacăt dacă mai au de învăţat pe de rost comentariile la română şi, spre surprinderea lui, răspunsul a fost afirmativ.