Tudor Chirilă, în spectacolul „Coada” / Premiera, la Teatrul Bulandra

Regia este semnată de Iarina Demian. Distribuția: Tudor Chirilă, Radu Gheorghe, Ion Grosu, Mariana Dănescu/Irina Ungureanu şi Nicodim Ungureanu/Cristi Creţu.

Premiera națională a spectacolului ‘Coada’, de Israel Horovitz, în regina Iarinei Demian, a avut loc luni, 13 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Bulandra, sala Studio SPACE(Grădina Icoanei).

Într-un interviu acordat Europa FM, Iarina Demian ne vorbește despre această comedie cu accente absurde, ce prezintă 5 oameni, 5 poveşti de viaţă, ratări individuale, vulnerabilităţi şi o coadă la care se aşază învinşii vieţii, unde nu se întâmplă nimic, deşi se întâmplă TOTUL – AUDIO.

Piesa ‘Coada’ s-a jucat neîntrerupt timp de aproape 2 decenii în Franța și a fost pusă în scenă și în alte țări europene.

Scrisă de Israel Horovitz, piesa a fost tradusă până acum în peste 30 de limbi. Textul propune o dezbatere dramatică despre o lume în derivă,

Alături de Tudor Chirilă – GALERIE FOTO – şi Radu Gheorghe, regizoarea Iarina Demian îi aduce pe scenă pe actorii Nicodim Ungureanu/Cristi Creţu, Ion Grosu şi Irina Ungureanu/Mariana Dănescu.

‘Pentru mine, COADA a însemnat o sumă de lecții. Într-o eră și o meserie în care orgoliul este -din păcate- suveran, textul lui Horovitz are rol terapeutic. Personajul meu (Stephen) este poate singurul care se trezește din hipnoza ‘podiumului’. Stephen este la fel de pierdut pentru că, deși învinge printre muritori, alege cu inepuizabilă vanitate lupta pierzătoare cu Mozart. Pentru mine, ‘Coada’ reprezintă o oglindă care, mărturisesc, nu reflectă imaginea cea mai fericită. Speranța rămâne însă în lupta pe care o putem duce cu pornirile noastre absurde.’ (Tudor Chirilă)

____________________________________________________

‘COADA’

de Israel Horovitz

Regie: Iarina Demian

Cu: Tudor Chirilă, Radu Gheorghe, Ion Grosu, Nicodim Ungureanu / Cristi Creţu, Mariana Dănescu / Irina Ungureanu

Asistent regie: Silvia Moroşanu

Coregrafie: Andreea Novac

Ilustraţie muzicală: Tudor Chirilă

Scenografie: Dana Istrate