Tudor Breazu – intermediarul unei mite de 300 de mii de lei pentru Elena Udrea

Din această sumă, a fost plătită organizarea zilei de naștere a Elenei Udrea, dar și excursii pentru Udrea și prietena ei – Ana Maria Topoliceanu.

Potrivit referatului întocmit de DNA, Breazu a intermediat primirea – de către Elena Udrea – a unei mite de aproximativ 300 de mii de lei.

Conform referatului DNA, document obţinut de Agenția MEDIAFAX, în perioada 2010 – 2011, Tudor Breazu le-a ajutat pe Elena Udrea şi pe Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, dar și prietenă a Elenei Udrea, să primească 300.000 de lei de la Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme. Scopul mitei era acela de a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societate în baza contractelor încheiate cu CNI.

După ce CNI făcea plăţile către firma lui Botoroagă, acesta transfera 10% din suma încasată lui Ştefan Lungu, pe atunci consilierul personal al Elenei Udrea, prin societatea controlată de acesta, în baza unor contracte de consultanţă fictive. Mai departe, Lungu i-a transferat lui Breazu mare parte din această sumă. Banii erau predați în numerar Anei Maria Topoliceanu, care, la rândul ei – îi dădea Elenei Udrea.

Diferența de bani a fost folosită de Breazu pentru a plăti vacanța petrecută de Udrea în Grecia, precum și petrecerea organizată cu ocazia zilei de naştere a acesteia, pe 26 decembrie 2012, la un hotel din Predeal. Sumele primite ar fi fost folosite şi pentru plata unor excursii făcute de Breazu cu Topoliceanu la Florenţa, în insula Mykonos, la Paris. De asemenea, Breazu ar fi achitat deplasările lui Topoliceanu la Frankfurt sau ale unor membri ai familiei sale la Viena.