Confidenţialitate

Trusou pentru nou-născuți cu bani europeni. Mamele cu venituri mici vor primi kit-ul de anul viitor

Trusou pentru nou-născuți cu bani europeni – iată ce propun miniștrii Muncii și Sănătății pentru mamele care au nu au posibilități financiare.

Programul ar urma să intre în vigoare de anul viitor, având în vedere că trebuie trimise la Bruxelles documentele necesare accesării fondurilor europene.

Marți, ministrul Muncii Dragoș Pîslaru și cel al Sănătății Vlad Voiculescu au semnat o scrisoare comună adresată ministrului Fondurilor Europene, Dragoş Dinu, prin care propun introducerea unei măsuri noi de susţinere a mamelor aparţinând grupurilor vulnerabile, respectiv “Trusoul pentru nou-născuţi”, în Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 – 2020.

Scrisoarea reprezintă o formalitate care trebuie îndeplinită, astfel încât banii europeni să fie direcționați către achiziția trusourilor, spune pentru Europa FM secretarul de stat în ministerul Muncii Oana Țoiu.

 

 

Kit-ul va conține scutece, haine pentru bebeluși, ghid de informare pentru mame, inclusiv pentru alăptat. În plus, cutia trusoului va putea fi folosită ca pătuț pentru cei mici, a precizat Oana Țoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

120.000 de mame cu venituri foarte mici ar putea pleca din maternitate în următorii patru ani cu un astfel de trusou.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trusoul a fost gândit să acopere cele necesare îngrijirii copilului în primele luni de viață.

Un astfel de kit va costa 450 de lei. Autoritățile au luat ca exemplu în acest sens Finlanda, țară care are un astfel de program încă din 1938.