Trupele siriane s-au mobilizat din nou

Armata siriană a lansat în această dimineață o contraofensivă cu scopul de a prelua controlul asupra sectoarelor rebele de la Alep, al doilea cel mai important oraş din Siria.

Localitatea este văzută ca o miză crucială a conflictului armat din această ţară, au anunţat militanţi.

Reprezentanții Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului susțin că trupele armatei care se mobilizau de două zile în jurul oraşului ‘se îndreaptă spre cartierul Salahedin, unde se află cel mai mare număr de rebeli’ și că se poate spune că asaltul a început.

Comisia Generală a Revoluţiei Siriene, o altă reţea de militanţi anunţa şi ea suplimentarea trupelor la Salahedin ‘pe fundalul unor tiruri intensive cu mitraliere grele’ şi lupte între militari şi rebeli.

Această confruntare armată este extrem de importantă pentru cele două părţi… regimul al-Assad se bizuie pe finanțări de la comercianţi bogaţi din oraş, iar rebelii speră să reediteze planul libian de la Benghazi, prin crearea unei zone protejate.

Jurnaliști aflați la fața locului spun că numeroşi locuitori au părăsit oraşul, iar cei care au rămas întâmpină, în prezent, dificultăţi mari în aprovizionarea cu pâine.

Pe de altă parte, comunitatea internaţională nu ia în calcul o intervenţie militară în Siria.