Confidenţialitate

Trupa Depeche Mode va porni în turneu mondial. Britanicii vor concerta, în iulie 2023, la București

Trupa britanică Depeche Mode va lansa un nou album în 2023, pe care îl va promova printr-un turneu mondial, primul din ultimii 5 ani.

Intitulat “Memento Mori”, al 15-lea disc de studio va deveni disponibil în luna martie a anului viitor, a anunţat solistul trupei Dave Gahan.

Inspirat atât de pandemia de Covid, cât şi de pierderea colegului Andy Fletcher, care a murit la vârsta de 60 de ani, albumul va preceda un turneu, al 19-lea pentru Depeche Mode, care va începe în California, la Sacramento.

La București, trupa va ajunge pe 26 iulie. Biletele pentru recitalul de pe Arena Națională vor fi puse în vânzare vineri, începând cu ora 10.00.

“Avem ocazia să facem muzică şi să o cântăm pentru voi, sperând să vă aducem un sentiment de bucurie şi de solidaritate, la scara noastră mică, într-o lume care pare a fi în mod constant într-o anumită formă de agitaţie”, a declarat Dave Gahan într-o conferinţă de presă.

Depeche Mode a vândut peste o sută de milioane de discuri în întreaga lume, iar printre cele mai mari hituri ale sale se numără “Just Can”t Get Enough”, “Everything Counts”, “Never Let Me Down Again” şi “Walking In My Shoes”.

Trupa a avut un succes uriaş cu albumul “Violator” (1990), care a inclus hiturile “Personal Jesus” şi “Enjoy the Silence”.

Iniţial, formaţia era compusă din claviaturistul şi compozitorul Vince Clarke, claviaturistul, cântăreţul şi compozitorul Martin Gore, claviaturistul Andy Fletcher şi din solistul şi compozitorul Dave Gahan. Vince Clarke a părăsit trupa la sfârşitul anului 1981 şi a fost înlocuit doi ani mai târziu de Alan Wilder.

Ultimul album de studio al trupei Depeche Mode, “Spirit”, a fost lansat în 2017 şi a fost urmat şi de un turneu în Europa şi America de Nord.