Confidenţialitate

A murit Andy Fletcher, clăparul trupei Depeche Mode

Andy Fletcher, co-fondatorul și clăparul formației engleze Depeche Mode, a murit, joi seara, la vârsta de 60 de ani.

Trupa a anunțat decesul pe pagina de Facebook: „Andy a fost un om bun, cu o inimă de aur și sărea în ajutor ori de câte ori aveai nevoie”.

„Suntem șocați și copleșiți de tristețe în urma morții prietenului nostru drag, membru al familiei noastre și clăparul nostru Andy Fletch Fletcher. Andy a fost un om bun, cu o inimă de aur și sărea în ajutor ori de câte ori aveai nevoie. Era acolo pentru o conversație plină de viață, pentru un râs în hohote sau pentru o halbă de bere rece. Suntem cu sufletul alături de familia sa și vă rugăm să-l păstrați în gândurile voastre și să respectați intimitatea familiei în aceste momente grele”, a scris trupa Depeche Mode într-o postare pe Facebook.

Anuntul mortii lui Andy Fletcher de la Depeche Mode

Sursa foto: Facebook / Depeche Mode

Depeche Mode, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2020

Andy sau Andrew Fletcher s-a născut în 1961 în Nottingham, apoi s-a mutat la Basildon unde a format trupa Composition of Sound, la finalul anilor 1970, alături de Martin Gore și Vince Clarke.

După ce în trupă a intrat și Dave Gahan, și-au schimbat numele în Depeche Mode.

Odată cu plecarea cu Vince Clarke din trupă, Martin Gore a devenit compozitor șef, iar trupa s-a bucurat de un succes internațional imens la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, cu piese precum „Personal Jesus”, „Enjoy the Silence” și „I Feel You”.

Depeche Mode a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Actorul american Ray Liotta a murit