Confidenţialitate

Trupa Depeche Mode este Superstarul Zilei de joi, 13 septembrie

La Europa FM, cum prinzi Superstarul Zilei cu o piesă la radio, câștigi 100 EURO pe loc!

Superstarul Zilei este anunțat în direct, în Deşteptarea, de Vlad, George și Luca, iar până la ora 19:00 aduce 100 EURO ascultătorilor fideli cum se aude la Europa FM cu o piesă.

Joi, 13 septembrie, Superstarul Zilei este trupa Depeche Mode.

Depeche Mode, una dintre cele mai importante formaţii din istoria muzicii, a fost fondată în 1980, în Anglia, şi acum este compusă din Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce) şi Andrew Fletcher (clape secundare).

Iniţial, trupa se numea Composition of Sound, dar Dave Gahan, solistul trupei, a venit cu ideea de a-l schimba în Depeche Mode, după ce a văzut o expresie în limba franceză pe coperta unei reviste de moda şi care însemna: modă rapidă.

În 1981, Depeche Mode a lansat primul single, “Dreaming of Me”, care a reuşit să urce în topurile britanice.

“Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial.

Seria succeselor a continuat cu “Black Celebration” (1986), “Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare “Violator”, conţinând hiturile “Enjoy the Silence”, “Policy of Truth” şi “Personal Jesus”.

La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul “Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1.

După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul “Ultra”, promovat de hituri precum “Barrel of a Gun” şi “It’s No Good”, material urmat, în 2001, de “Exciter”.

A lansat, până în prezent, 14 albume de studio, cel mai recent fiind ”Spirit”, apărut în 2017.

Trupa a concertat în România de trei ori, în 2006, 2013 şi 2017.