Confidenţialitate

Trupa Bucium lansează ultimul material înregistrat de Alex Pascu, liderul formației Goodbye to Gravity, înainte de tragedia din Colectiv

Cel mai recent album al trupei Bucium,”Miorița”, este ultimul material înregistrat de liderul trupei Goodbye to GravityAlex Pascu, înainte de tragedia din 30 octombrie 2015.

Pe 30 octombrie 2015 s-au adunat peste 400 de fani rock la Clubul Colectiv, din București, unde formația de metal rock Goodbye to Gravity își lansa cel de-al doilea album, „Mantras of war”. Organizatorii anunțau un spectacol inedit, un show de lumini și efecte pirotehnice. Doar că acestea au stat la baza celei mai mari tragedii dintr-un club românesc. Printre cele 64 de persoane care și-au pierdut atunci viața se numără cei doi chitariști ai formației Goodbye to Gravity, Vlad Țelea și Mihai Alexandru, dar si Alex Pascu (bas) și Bogdan Lavinius (tobe).

La doi ani de la tragedie, un alt album căruia i se dedicase liderul trupei Goodbye to GravityAlex Pascu iese pe piață.

Albumul ”Miorița” propune un format interesant: fiecare piesă are o ilustrație care povestește basmul cântecului, alături de versurile inspirate din mitologia românească. Bucium se inspiră din culegerile populare, însă compozițiile sunt originale. Întreaga poveste Bucium și modul în care tragedia din Colectiv i-a influențat parcursul trupei, o puteți afla din interviul în exclusivitate pentru Europa FM realizat de Ștefan Leonte:

Muzică și o trupă învăluită în mister: Bucium. Este un proiect ce dăinuiește în underground-ul muzicii românești de mai bine de 13 ani, o trupă foarte greu încercată de destin.

Bucium propune o revenire la lumea basmelor – acea lume în care totul este posibil și în care binele întotdeauna învinge răul, o lume în care fiecare dintre noi are super-puteri și care te lasă să visezi. Trupa ne povestește basmele copilăriei atât prin muzică, dar și printr-o identitate vizuală aparte.

Trupa Bucium este un proiect la baza căruia au stat și eroii tragediei din clubul Colectiv: Adrian Rugină și Alex Pascu. Bucium poate fi considerată  adevărată ”pasare Phoenix” a muzicii românești, după tragicul incendiu din clubul Colectiv reușind să lanseze două discuri.