Trupa Aerosmith ia o pauză. Solistul Steven Tyler se axează pe cariera solo.

Aerosmith şi-a amânat câteva dintre turneele stabilte pentru anul 2016, deoarece Steven Tyler doreşte să se concentreze pe cariera solo. Acesta lucrează în ultima vreme la un album solo de country, care va fi gata în 2016.  A lansat la începutul acestui an single-ul „Love Is Your Name”, care a ajuns pe locul 20 în topurile country.

„Ne simţim puţin abandonaţi. Cred că el se gândeşte că va avea mare succes în noua sa carieră solo. […] După părerea mea, fanii lui din toată lumea vor să-l vadă în contextul Aerosmith şi nu prea le pasă de ceea ce vrea el să facă. Nu ştiu dacă el înţelege asta, dar dacă asta vrea el să facă… Nu pot să-l oblig. Doar că e puţin dezamăgitor.”  a spus chitaristul Aerosmith, Brad Whitford, într-un interviu acordat de curând pentru Billboard.com.

“Am crescut în pădurile din New Hampshire… Am mai mult country în mine decât crede lumea.”a mărturisit anul trecut Steven Tyler pentru revista Rolling Stone.

De-a lungul carierei, trupa Aerosmith a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001. În 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor, realizat de revista Rolling Stone.

Printre cele mai mari hituri ale grupului american se numără „Walk This Way”, „Cryin'”, „Janie’s Got A Gun”, „Dude (Looks Like A Lady)”, „Dream On” şi „I Don’t Wanna Miss A Thing”.