Trump se laudă după întâlnirea cu Iohannis

Întâlnirea de aseară și conferința de presă comună dintre președintele american Donald Trump și Klaus Iohannis – un real succes. O spune chiar liderul de la Casa Albă într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. El a publicat o imagine de la întâlnirea cu Iohannis spunând că a avut marea onoare de a-l primi la Casa Albă.

Imaginea este însoţită de declaraţia din timpul conferinţei de presă comune, conform căreia viitorul României şi al relaţiei dintre cele două ţări este „foarte, foarte luminos”.

Și gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu  a lăudat prestanța președintelui Klaus Iohannis, în conferința comună de la Casa Albă, subliniind diferența uriașe dintre el și toți șefii de stat români de după 1989.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat dacă la întoarcerea în România, Klaus Iohannis va fi un politician mai puternic, Cristian Tudor Popescu răspunde fără ezitare „Da!”.

După părerea mea, orice român, indiferent de ce a votat, de ce orientare politică are, sau poate că nu îl interesează politica, dacă s-a uitat în această seară la președintele Iohannis, trebuie să fie mândru de reprezentarea pe care a făcut-o României – românilor, în Statele Unite ale Americii și în fața întregii lumi”, conchide Cristian Tudor Popescu.

Președintele român este primul președinte din Europa de Est care s-a întâlnit cu Donald Trump.

Președintele va continua seria întâlnirilor cu lideri importanți: potrivit unor surse oficiale citate de agenția națională de știri Agerpres, Klaus Iohannis, va efectua o vizită la Berlin săptămâna viitoare, și se va întâlni cu omologul său german, Frank Steinmeier, și cu cancelarul Angela Merkel.

Apoi, la sfârșitul lunii, în marja Consiliului European de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 22 — 23 iunie, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu șeful statului francez, Emmanuel Macron, mai spun sursele citate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS