Victoriosul Donald Trump, invitat la Casa Albă

Preşedintele american în exercițiu l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria în scrutinul prezidenţial.

Barack Obama a promis un transfer pașnic de putere și l-a invitat joi la Casa Albă pe preşedintele ales:

“Am vorbit cu preşedintele ales Donald Trump, l-am felicitat şi l-am invitat să vină la Casa Albă pentru a discuta despre transferul de putere. Nu e un secret că am avut disensiuni cu Donald Trump. Însă președinția și vicepreședinția Statelor Unite sunt responsabilități mult mai mari în comparație cu părerile noastre contradictorii. Așa cum s-a întâmplat și acum 8 ani, când am fost ajutat de echipa lui George W Bush, am cerut echipei mele să facă tot ce trebuie pentru o tranziţie de succes, un lucru care definește democrația noastră.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În discursul său, preşedintele american în exercițiu a lansat și un mesaj la unitate.

Barack Obama a spus că este mândru de colega sa democrată Hillary Clinton chiar dacă aceasta a pierdut alegerile și a declarat că va face tot ce poate pentru ca succesorul său să aibă succes:

“Am vorbit cu Hillary Clinton, a fost o Primă Doamnă grozavă, un senator excelent, nu putea fi un secretar de stat mai bun ca ea iar candidatura ei e un lucru istoric. Sunt  mândru de ea. Acum, toți suntem triști cînd pierdem alegerile.  Dar a doua zi trebuie să ne amintim că, de fapt, nu suntem doar democraţi sau doar  republicani, suntem mai întâi americani, patrioţi și cu toţii vrem ce este cele mai bine pentru această ţară. Asta l-am auzit spunând pe Donald Trump și mi-a plăcut. De aceste lucruri este nevoie în Statele Unite – de coeziune, respect pentru instituţii şi pentru valorile statului de drept, de respect pentru toţi. Sper că aşa va începe Preşedinţia sa. La urma urmei, suntem toți o echipă.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS