Confidenţialitate

Trump: În faţa pandemiei, America “va triumfa”

Făcând o comparație cu momentul victoriei aliaților împotriva Germaniei naziste, președintele Donald Trump a susținut că America va învinge actuala pandemie.

Într-un comunicat, liderul de la Casa Albă a adus un omagiu “forţelor libertăţii care au învins tirania”, amintind de “sumbrul preţ al libertăţii” plătit de soldaţii Statelor Unite care au luat parte la cel de-al Doilea Război Mondial, de la a cărui final au trecut 75 de ani.

“În cursul ultimelor luni, naţiunea noastră a fost expusă la o adversitate remarcabilă din cauza pandemiei de coronavirus. Dar aşa cum am făcut-o de atâtea ori înainte, America va triumfa”, a adăugat Donald Trump.

Agenția France Presse notează că, în ciuda legăturilor istorice dintre Europa şi Statele Unite, republicanul a renunţat în timpul mandatului său la alianţe stabilite, plângându-se în special de privilegii comerciale injuste acordate ţărilor europene şi de o participare americană prea costisitoare la Organizația Nord-Atlantică.

Economia americană a pierdut, luna trecută, 20,5 milioane de locuri de muncă, cel mai semnificativ declin din timpul Marii Recesiuni, notează Reuters.

Rata şomajului a urcat în aprilie la 14,7% în SUA, de la 4,4% în martie şi nivelul cel mai scăzut de 3,5% în februarie, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii. Este cel mai ridicat nivel de după Al Doilea Război Mondial, depăşind recordul de 10,8% înregistrat în noiembrie 1982.