Trump critică FBI pentru eşecul de a preveni masacrul din Florida

Preşedintele SUA a criticat Poliţia Federală pentru că nu a reuşit să prevină sângerosul atac armat comis de un tânăr într-o şcoală din din Florida, soldat cu uciderea a 17 persoane.

Donald Trump consideră că FBI a ignorat semnalele transmise de atacator, fiind „prea ocupată” să demonstreze că a existat o implicare a ruşilor în campania prezidenţială pe care el a câştigat-o, un scandal care a marcat primul său an de mandat la Casa Albă.

„Este foarte trist că FBI a ignorat atâtea semnale transmise de atacatorul din Florida. Nu este acceptabil. Ei pierd prea mult timp încercând să dovedească implicarea ruşilor în campania lui Trump. Nu există nicio implicare. Reveniţi la lucrurile de bază şi faceţi-ne mândri!”, a scris preşedintele  pe Twitter.

Biroul Federal de Investigaţii a recunoscut, vineri, că nu a acţionat, deşi a fost avertizat în detaliu despre potenţialul pericol pe care-l reprezenta Nikolas Cruz.

Individul, care a deschis focul cu o armă de asalt semiautomată în colegiul Marjory Stoneman Douglas, a fost pus sub acuzare pentru crimă cu premeditare.

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a cerut demisia directorului FBI. Generalul Jeff Sessions a ordonat o anchetă internă.

Imediat după masacru, Donald Trump a promis înăsprirea măsurilor de pază în şcoli.

În scurta sa alocuţiune de la Casa Albă, Donald Trump n-a rostit vreun cuvânt despre legislaţia permisivă a armelor de foc. Atacatorul fusese exmatriculat din şcoala respectivă şi se afla în atenţia autorităţilor.

“Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură în ţara noastră care îmbrăţişează demnitatea vieţii şi care creează legături umane adânci şi semnificative”, a declarat Donald Trump, afirmând că se adresează unei “naţiuni care suferă”.

“Dacă aveţi nevoie de ajutor, adresaţi-vă unui profesor, unui membru al familiei, unui ofiţer de poliţie sau unui lider religios. Răspundeţi la ură cu iubire, răspundeţi cruzimii cu bunătate”, a adăugat el.

A fost cel mai sângeros masacru petrecut într-o şcoală din SUA de după cel din Sandy Hook, din decembrie 2012, soldat cu moartea a 20 de copii şi a 6 adulţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS