Troleibuz în flăcări pe Bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală

Un troleibuz a luat foc, duminică, pe bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală.

La faţa locului, au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă.

Nu au fost înregistrate victime.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, după ce un troleibuz a luat foc în centrul Bucureştiului, că licitaţiile pentru achiziţia de mijloace de transport în comun sunt blocate “intenţionat” şi se întreabă dacă cei care fac acest lucru “pun mai presus interesele lor, în loc de viaţa oamenilor”.

“Sper ca toţi cei care blochează intenţionat licitaţiile pentru achiziţia de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul oraşului! Doi ani am fost şicanaţi cu licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reuşit să semnăm contractul anul acesta, cu un consorţiu germano-turc. Aşa s-ar fi întâmplat şi cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la Bucureşti cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziţionate tot după o licitaţie îngreunată doi ani de zile”, a scris duminică Firea pe Facebook.

Primarul spune că un contract pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz a fost semnat “cu mare dificultate”, administraţia confruntându-se cu blocaje şi la licitaţia pentru achiziţia celor 100 de tramvaie.

“Dar în continuare suntem blocaţi cu licitaţia pentru achiziţia celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate. Cu mare dificultate am semnat şi contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz. Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achiziţiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viaţa oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!”, a mai scris primarul general.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS