Confidenţialitate

Tricolorul uman din Piața Victoriei: Un fotograf acuză mai mulți lideri PSD că au denaturat mesajul pozei sale

Fotograful Octav Drăgan, care a realizat duminică seară în Piața Victoriei o fotografie de sus cu tricolorul uman format din zecile de mii de oameni prezenți la protest, acuză mai mulți lideri ai PSD că i-au furat fotografia și i-au denaturat mesajul.

(Foto Octav Drăgan – imaginea originală)

Această fotografie a fost editată, iar peste culorile tricolorului au fost trecute procentele obținute de PSD, PNL și USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Astfel, pe culoarea roșie a apărut PSD cu 45,47%, pe culoarea galbenă PNL cu 20,04%, iar pe cea albastră USR cu 8,87%.

“ANUNȚ!!!! O adunătură de oameni din PSD și-au permis sa-mi fure fotografia cu tricolurul luminat si sa-i denatureze mesajul. Ce pot să fac? Firea și-a sters postarea ceva mai devreme. Sunt prea mulți!!!! HOȚILOR!!!!!!!!!”, a scris fotograful Octav Drăgan pe pagina sa de Facebook.

Fotografia editată a fost ulterior distribuită pe Facebook de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, însoțită de hashtag-ul #votulromanilor.

Postarea a fost însă ștearsă la scurtă vreme de Gabriela Firea, după ce numeroși internauți au criticat-o dur pentru modul în care s-a folosit de fotografie.

Și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a distribuit această imagine, iar ulterior a șters postarea.

La fel a procedat și senatorul PSD Claudiu Manda.