Tribunalul Teleorman a respins cererea DNA de redeschidere a dosarului Tedrum. Hotărârea, definitivă

       
Tribunalul Teleorman a respins, vineri, solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a dosarului Teldrum. Hotărârea pronunțată este definitivă.La data de 30 septembrie 2016, Direcția Națională Anticorupție a înregistrat denunțul formulat de OLAF cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni. În acel denunț s-a reținut că reprezentanții Consiliului Județean Teleorman au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință a unor documente false, inexacte sau incomplete, dar și a altor infracțiuni.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a reținut că în cursul anului 2001, președintele Consiliului Județean Teleorman de la acea vreme, Liviu Nicolae Dragnea, a inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instutuțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni.

Este vorba, așadar, despre modul în care s-au obținut finațarea de 114.263.011, 35 lei, din care suma de 13.000.000 era obținută din fonduri europene. Elementele de noutate apărute au determinat procurorii DNA să solicite redeschiderea dosarului și soluționarea lui corectă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS