Triathlon Challenge Mamaia are premii de peste 26.000 de euro

În perioada 5-7 septembrie va avea loc cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani și cel mai așteptat din România – Triathlon Challenge Mamaia

Triathlon Challenge este o competiție sportivă de masă, un concurs la care poate participa orice persoană indiferent de pregătire sau condiție fizică. Astfel, toți pasionații de înot, ciclism și alergare, iubitori ai sportului și ai miscării în aer liber, se vor întâlni într-o cursă cu totul deosebită la început de toamnă.

După cinci ani, provocarea merge mai departe, iar evenimentul de anul acesta devine internațional și va fi gazda Cupei Europene. 75 de participanți la Elite Men și 30 la Elite Women din peste 25 de țări și de pe 4 continente vor spune «prezent» în ziua dedicată lor, 7 septembrie, la Mamaia ETU European Cup.

Totodată, Triathlon Challenge Mamaia va fi și gazda Romanian Triathlon Series Grand Final, fiind ultimul concurs din circuitul triatloanelor de șosea, ceea ce înseamnă că vom avea parte de două ori mai mult spectacol și voie bună.

Fond de premiere de 26.400 de euro, unic în România

Pentru profesioniștii care vor participa la Cupa Europeană, vor exista premii în valoare de 12.500 de euro cash. De asemenea, vor fi premiați în cadrul Cupei Europene și primii trei clasați de nationalitate română, dar și sportivii de performanță din România prin categoria Open. Nu în ultimul rând, vor fi oferite premii în vouchere și obiecte pentru amatori. Fondul total de premiere va fi de 26.400 euro.

Această ediție cu totul specială, vine cu noutăți și la capitolul traseu. Prima dintre ele și cea mai importantă este legată de start. Se va înota în mare, cu start de pe plaja, din fața Hotelului Rex, iar totul va fi pregătit pentru un plus de spectacol, o zonă mai mare de desfășurare și o expunere excelentă. Zona de tranziție dinspre înot spre bicicletă devine mai lungă, având 400 de metri și va trece peste pasarela nou construită.

Un alt element de noutate va fi și finsh-ul lung de 100 metri cu zonă controlată post-finish pentru participanți, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon.

Concursul este dedicat atât celor care se află la primul lor triatlon, cât și celor mai competitivi. Participații pot opta între probele individuale sau de ștafetă, iar distanțele sunt:

· 400 m înot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare pentru proba supersprint

· 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare la proba sprint & ștafetă sprint

· 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare la proba olimpică & ștafetă olimpică.

Anul acesta, aproximativ 900 de participanți sunt așteptați la startul concursului Triathlon Challenge Mamaia. În premieră, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României va fi prezent la eveniment, atât ca participant, cât și ca susținător al Asociaţiei Curtea Veche.