Trenurile ajung cu întârzieri de până la 2 ore în capitală, din cauza caniculei

Trenurile de călători au ajuns sâmbătă seara în Gara de Nord din Capitală, cu întârzieri şi de peste două ore, din cauza caniculei.

Întârzieri între două ore şi 15 minute au fost pe tot parcursul zilei, în condiţiile în care trenurile au circulat cu restricţii de viteză din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Cea mai mare întârziere, de 145 de minute, a avut-o trenul interregio de la Cluj-Napoca, via Craiova, iar trenul interregio de la Păuşa, judeţul Vâlcea, via Videle, a ajuns în Bucureşti cu 130 de minute întârzire.

Întârzieri de peste 100 de minute au trenurile de la Iaşi (via Buzău) şi Drobeta Turnu Severin (via Videle).

Trenul interregio de la Timişoara Nord via Făgăraş are o întârzire de trei sferturi de oră, iar un tren de la Târgu Mureş via Deda-Braşov are 15 minute de întârziere.

CFR a anunţat sâmbătă că a impus de la ora 13.00 restricţii de viteză în circulaţia trenurilor pe 37 de secţii feroviare, la nivelul şinei temperaturile ajungând la 50 de grade Celsius.

Astfel, pe cele 37 de secţii de cale ferată viteza de circulaţie a trenurilor s-a redus cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.

Călătorii s-au plâns și că aerul condiționat nu face față în trenuri și au fost nevoiți să suporte temperaturi foarte ridicate, ore în șir.

Douăsprezece judeţe din vestul ţării se află, sâmbătă, în cea de a doua zi de avertizare cod roşu de caniculă, cu temperaturi cuprinse între 39 şi 42 de grade, în timp ce restul ţării este în continuare sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile situându-se între 36 şi 39 de grade. Meteorologii avertizează că vremea caniculară se va menţine, mai ales în zona de sud a ţării, inclusiv în Capitală, până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Meteorologii au prelungit codul roşu de caniculă pentru judeţele Mehedinţi şi Dolj şi pentru ziua de duminică.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS