Confidenţialitate

Trei școli din Valea Jiului au sistat cursurile din cauza unui miros puternic de sulf. Ce arată rezultatul primelor verificări | AUDIO

Trei scoli din Vulcan, Valea Jiului și-au întrerupt activitatea din cauza unui puternic miros de sulf ce se simțea in atmosfera. Cei aproximativ 1300 de elevi si profesorii lor au fost îndrumați sa se deplaseze acasă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mirosul puternic de sulf a fost sesizat in jurul amiezii cand, printr-un apel la 112 Dispeceratul Integrat a fost anunțat că în municipiul Vulcan se simte un miros puternic de gaz, probabil sulf.

Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalația de desulfurare a Uzinei Electrice Paroșeni.

Potrivit directorului general al Complexului Energetic „Valea Jiului”, Eugen Durbacă, cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limitele normale.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat de urgență Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit prefectului, vor fi efectuate verificări privind proveniența mirosului și vor fi luate măsurile care se impun în astfel de cazuri.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ministrul Educației: Școlile care au fost închise ca urmare a ninsorilor pot continua cursurile online dacă infrastructura permite | AUDIO