Trei români vor să dea statul în judecată, după ce poza tatălui lor a apărut pe pachetele de țigări

Trei români, frați, stabiliți în Anglia vor să dea în judecată autoritățile române, după ce au folosit pe pachetele de țigări o fotografie cu tatăl lor pe patul de spital.

Imaginea ar fi fost realizată într-o clinică din Cluj-Napoca și apare inclusiv pe pachetele distribuite în toată Uniunea Europeană.

Cei trei frați au văzut de curând fotografia tatălui lor, decedat în urmă cu doi ani, și susțin că nici ei și nici tatăl lor nu și-ar fi dat acordul pentru acest lucru.

Un expert criminalist ar urma să confirme dacă bărbatul din imagine este tatăl celor trei români, a declarat avocatul Adrian Cuculis la Europa FM.

”Un prieten de-al lor de familie, fumător, a venit cu un pachet de țigări și l-a prezentat întrebându-i dacă nu cumva este vorba de tatăl lor, decedat cu doi ani în urmă. De pe pachetul de țigări ne dăm seama că persoana respectivă este inconștientă, iar poza nu știm nici noi cum a putut să ajungă într-un proiect de lege ce s-a transformat ulterior într-o obligație pentru toți producătorii de țigări. Mai grav este că poza a apărut nu doar pe teritoriul României, ci este o poză folosită pe tot teritoriul Uniunii Europene. Am trimis atât pozele defunctului, dar și pozele din timpul vieții acestuia către un expert criminalist să ne spună și să ne confirme că într-adevăr este una și aceeași persoană”, a spus Adrian Cuculis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, cei trei frați sunt hotărâți să ceară daune de milioane de euro în instanță.

Aceștia sunt cu atât mai șocați cu cât tatăl lor nici măcar nu a fost fumător, iar intervenția realizată la clinica din Cluj nu se referea la un accident vascular, așa cum apare mesajul pe pachetele de țigări.

”Dacă se va confirma acest aspect, probabil că va începe un proces de proporții, vor fi niște daune mamut, să le numim așa, pentru că producătorii de țigarete, Ministerul Sănătății din România, legiuitorul din România ce a permis introducerea într-un proiect de lege a unor poze ce nu făceau obiectul unui contract pentru folosirea acelor poze. Ei vor fi chemați în judecată pe teritoriul României pentru plata unor daune morale colosale. Pârâții în dosarul respectiv vor fi Ministerul Sănătății, prin spitalul unde a fost operat tatăl lor acum doi ani și a suferit acea intervenție chirugicală, aflându-se sub anestezie totală exact așa cum apare pe pachetul de țigări”, a precizat Adrian Cuculis.

”Practic sunt șocați. Nu înțeleg cum tatăl lor a ajuns să fie folosit pe pachetul de țigări sub o formă negativă, evident. Dacă citim mesajul spune că fumatul cauzeză accident vascular, ori tatăl lor nu a fost nici măcar fumător, printre altele. Intervenția pe care a avut-o în spitalul din Cluj se referea oricum la o altă problemă medicală și nicidecum la accident vascular. Recunosc tricoul pe care-l purta tatăl lor în momentul în care a fost internat, ceea ce mi se pare o probă indiscutabilă în proces”, a mai spus avocatul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fotografia respectivă ar fi fost realizată acum doi ani.  Tot atunci, Uniunea Europeană a impus o directivă care îi obligă pe producătorii de tutun să pună poze șocante pe pachetele de țigări, însoțite și de o serie de avertismente.

Parlamentul a transpus directiva UE la sfârșitul anului trecut. În legea aprobată de Camera Deputaților apar atât mesajele, cât și imaginile pe care producătorii de tutun sunt obligați să le folosească pe pachetele de țigări.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS