Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident în Ungaria

Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident produs marţi, în Ungaria, anunță Ministerul român de Externe.

Cele 9 persoane se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România.

Accidentul a avut loc, la 5 dimineața, pe autostrada 42 din Ungaria, în apropiere de orașelul Biharkeresztes.

Microbuzul în care se aflau cei 9 români s-a ciocnit cu un tir cu numere de înmatriculare poloneze. Potrivit presei maghiare, microbuzul avea numere de înmatriculare bulgare.

Două femei și un bărbat și-au pierdut viața în accident, iar răniții au fost transportați la spital. Dintre aceștia, doi sunt în stare critică – a spus la Europa FM, șeful departmentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.  O ambulanță din Oradea va merge să preia răniții, dacă medicii din Ungaria vor decide că aceștia pot fi transferați în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dintre cei doi răniți în stare critică, un bărbat este internat la terapie intensivă având leziuni grave la piept și în zona capului.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele producerii acestui accident.

Reprezentanții Ministerului român de Externe anunță că au luat legătura cu autoritățile din Ungaria și încearcă să afle mai multe informații despre accident și starea răniților.

De asemenea, o echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular al României la Gyula s-au deplasat în regim de urgenţă la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS