Trei reţineri în dosarul reportajului Sky News despre presupusul trafic de arme din România

Doi frați și intermediarul Aurelian Szanto sunt învinuiţi de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

Potrivit DIICOT, și jurnaliștii britanici vor fi chemați la audieri.

Postul britanic de televiziune a anunţat că susţine în totalitate, în continuare, materialul prezentat duminică.
Procurorii DIICOT i-au reținut pe cei trei bărbați care apar în reportajul SkyNews. Este vorba despre intermediarul Aurelian Szanto și frații Atilla Csaba şi Levente Pantics.

DIICOT mai anunță că, prin intermediul unei comisii rogatorii internaționale, vor fi citați și audiați și jurnaliștii britanici de la Sky News.

Potrivit DIICOT, materialul difuzat de postul de televiziune britanic  prezintă posibile amenințări la adresa securității naționale a țării, întregul reportaj a creat o stare de insecuritate în rândul populației civile.

Jurnaliştii britanici i-au oferit lui Aurelian Szanto  2.000 de euro, pentru realizarea «investigaţiei jurnalistice», din care acesta a oprit 1.000 euro, iar 1.000 euro urmau să fie împărţiți între frații  Pantics , spun procurorii.

Echipa SkyNews s-a întâlnit cu Aurelian Szanto la finalul lunii iulie pe aeroportul din Tg. Mureș. Jurnaliștii i-au cerut lui Szanto ca presupușii traficanți să poarte cagule și să vorbească română, deși limba maternă a acestora este maghiara.

Premierul Dacian Cioloș a cerut autorităților române să ia poziţie faţă de reportajul Sky News întrucât este vorba de o denigrare a României.
Postul de televiziune Sky News a anunţat  că susţine în totalitate materialul publicat. De altfel, Sky News a republicat pe site materialul filmat de  Stuart Ramsay.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS