Confidenţialitate

Trei proteste sunt anunţate în ziua Summitului, la Sibiu

În ziua summit-ului Uniunii Europene, la Sibiu au fost anuntate trei proteste de amploare.

Greenpeace România, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Asociația „Evoluție în instituție” speră să adune în centrul Sibiului sute de manifestanţi.

Potrivit organizatorilor summitului, aceştia nu vor avea acces în Piaţa Mică şi în Piaţa Mare unde se vor afla şefii de stat şi delegaţiile oficiale – transmite corespondenta Europa FM, Lidia Badilă.

Sute de protestatarii se vor afla în stradă pe toată durata desfăşurării evenimentelor ce au loc în cadrul summitului european.

Primul protest, cel organizat de Greenpeace, are loc în Piaţa Unirii, între orele 10 si 15.

Participanţii vor să profite de prezenţa şefilor statelor Uniunii Europene la Sibiu şi să tragă un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice din Europa şi din lumea întreagă.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va manifesta pentru „promovarea dezideratului de reunificare a Republicii Moldova cu România între orele 11-15, pe b-dul Victoriei, în faţa fostului sediu al Primăriei iar Asociaţia „Evoluţie în instituţie” va manifesta între orele 11-20 în Piața Unirii pentru a sesiza încălcări frecvente ale dreptului la întrunire pașnică și liberă exprimare de către instituțiile de forță precum Jandarmeria sau Poliția Română.