Confidenţialitate

4 procurori și-au depus candidatura pentru șefia DNA

Prima candidatură a fost depusă încă de luni dimineață. Este vorba de Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA.

A doua candidatură îi aparține Procurorului şef adjunct al DNA, Marius Iacob.

Al treilea candidat înscris în cursa pentru șefia DNA este procurorul Cristian Lazăr din cadrul Parchetului General.

De asemenea, procurorul Elena Grecu şi-a depus luni candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Elena Grecu a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în prezent este şef serviciu în structura centrală a DNA.

Luni a fost ultima zi în care doritorii pot să-și depună dosarele.

Tudorel Toader a dat asigurări că desemnarea șefului DNA se va face confrom procedurilor, nicidecum pe baza unor „înțelegeri politice, așa cum s-a făcut până acum”.

El a mai spus că noul șef trebuie să reorganizeze DNA în acord cu noile legi ale Justiției.

“Cine vrea să devină şef al DNA sunt convins că ştie foarte bine realitatea de acolo. Îşi dau seama cât de multă muncă este necesară pentru a repune DNA-ul în parametri constituţionali, pentru a-l face să funcţioneze normal, pentru a reda încrederea, dacă a existat, românilor în activitatea pe care o face Direcţia Naţională Anticorupţie. Prin urmare, acestea sunt după părerea mea motivele prudenţei, rezervei în înscrierea pentru competiţia de a deveni procuror-şef la DNA. Mai avem toţi ziua de astăzi, când, repet, după părerea mea, vom avea candidaţi. Cine va deveni șef la DNA trebuie să reorganizeze DNA în acord cu noile legi ale Justiției”, a spus Toader.