Confidenţialitate

Polițiști împușcați mortal în timpul unui protest în Dallas

Trei polițiști au fost împușcați mortal și alți 7 au fost răniți în urma unor proteste violente în Dallas.

Americanii s-au revoltat după ce doi bărbați de culoare au fost uciși de ofițerii din Minnesota și Louisiana.

Potrivit presei locale, cel puțin 10  ofițeri au fost împușcați în timpul unui protest la care au luat parte sute de oameni. O televiziune locală a filmat mai mulți manifestanți îndepărtându-se în fugă de locul unde a avut loc atacul armat, în jurul orei locale 21:00.

Potrivit informaţiilor transmise prin staţie de poliţişti, forţele de ordine caută un băiat de 14 ani, de culoare, îmbrăcat în pantaloni închişi la culoare şi o bluză de camuflaj, înarmat cu o puşcă de asalt.

Mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat recent doi bărbaţi de culoare. În faţa şcolii din Minnesota unde lucra unul dintre bărbați, s-au strâns sute de oameni pentru a-i aduce un omagiu. În Louisiana, aproape 500 de oameni au luat parte la un protest și o slujbă religioasă.

Manifestații au fost și la New York, unde centrul Manhattanului a fost blocat de manifestanți.

Miercuri, un ofiţer din Minnesota a ucis un bărbat, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. Femeia a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme un alt bărbat a fost impușcat în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi.

La sosirea la Summitul NATO de la Varșovia, președintele Barack Obama a declarat că aceste fapte ar trebui să îngrijoreze toți americanii.