Trei noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria vor fi deschise în weekend pentru localnici

Trei din cele zece noi puncte rutiere de trecere a frontierei cu Ungaria se vor deschide sâmbătă în Bihor, pentru locuitorii din localitățile de frontieră Roșiori, Voivozi și Cheresig – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Celelalte șapte se află în județele Arad și Satu Mare și sunt deschise în cadrul unui program de legături rutiere transfrontaliere, construite cu finanțare europeană.

În Bihor se vor deschide sâmbătă, între orele 10-18, punctele de trecere din localitățile Roșiori (—Pocsaj), Voivozi (—Bagamer) și Cheresig (—Körösnagyharsány).

Conducerea ITPF Oradea a luat toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră în acest interval orar să se desfășoare în condiții optime, personalul care va efectua controlul trecerii frontierei fiind asigurat prin redistribuire de la structurile teritoriale ale poliției de frontieră din zonă.

În Arad vor fi deschise Punctele de trecere a frontierei Nădlac III—Csanadpalota, duminica între orele 8 și 16; și sâmbăta Variașu Mic — Dombegyhaz, Grăniceri — Elek și Iermata Neagră — Denesmajor.

În Satu Mare vor fi deschise punctele Peleș—Zajta, duminica, 10-18, iar sâmbăta Bercu-Garbolc și Horea-Omboly.

Cele 10 noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, pe raza județelor Arad, Bihor și Satu Mare, vor fi monitorizate până în luna iunie, iar, ulterior, în funcție de trafic, se va decide dacă acestea vor fi închise sau vor fi deschise mai multe zile pe săptămână.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS