Trei medici ai Institutului Clinic Fundeni sunt vizati de anchetatori in dosarul retetelor false

Procurorii și polițiștii au descins încă de la primele ore ale dimineții în cabinetele acestora. În total 13 doctori și farmaciști sunt suspectați că au emis rețete fictive pentru bolnavii de cancer. Prejudiciul este de 3 milioane și jumătate de euro.

Medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, sunt vizați în dosarul rețetelor false, susțin surse citate de Mediafax.

În urmă cu puțin timp, Parchetul Tribunalului București a anunțat că trei medici de specialitate au emis 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice, pe numele unor pacienţi, care nu au beneficiat niciodată de acestea.

Iar reprezentanţii unui lanţ de farmacii le-au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Vorbim de un total de peste 8 milioane de lei.

Anchetatorii mai spun că farmaciștii au facut si comenzi fictive de medicamente pentru tratarea cancerului de la firme fantomă, fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului

26 de percheziții au avut loc în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni, în dosarul rețetelor false.

În locuința unui medic, anchetatorii au găsit 100.000 de euro, 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la o farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Anchetatorii vorbesc de acuzații precum înșelăciune, fals, evaziune fiscală, spălare de bani, dare și luare de mită, în domeniul medicamentelor.

La această oră, mai mulți martori din dosar sunt audiați la Poliția Capitalei.