Trei focșăneni au fost dați afară din Biserica Ortodoxă

Un grup de focșăneni au fost excluși de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei din Ortodoxie, după ce oamenii au protestat vehement la adresa arhiepiscopului Ciprian.

Enoriașii unei biserici din Focșani s-au revoltat anul trecut în momentul în care au aflat că preotul care slujea în lăcașul de cult va fi transferat în altă parte. Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a luat măsuri drastice în ceea ce-i privește pe 3 dintre enoriași, care s-au aflat printre cei mai vehemenți protestatari. În ședința permanenței lărgite a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei s-a dispus excluderea a 3 persoane din Biserica Ortodoxă. Decizia a fost motivată prin faptul că aceștia au reprezentat o amenințare pentru unitatea Bisericii.

Au fost luate măsuri și față de alți 8 enoriași, care au fost canonisiți, adică nu mai au voie să ia parte la Sfânta Împărtășanie până când nu se vor pocăi în mod public.

Celor 3 nu li se interzice să mai intre în biserică, însă, odată excluși, pierd orice asistență din partea Bisericii Ortodoxe. O asemenrea pedeapsă nu a mai fost dată de biserică în țara noastră de cîteva sute de ani. Cei excomunicați vor putea reveni în sânul bisericii numai dacă îi vor cere iertare arhiepiscopului Buzăului și Vrancei.

Pedeapsa aplicată celor 11 focșăneni nu i-a liniștit însă ce ceilalți enoriași ai bisericii, care amenință cu noi proteste.