Trei elevi români s-au calificat la competiția mondială Microsoft Office Specialist

Vineri a avut loc etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist , eveniment de validare a competențelor de utilizare a aplicațiilor de productivitate Office din lume.

În acest an, finala competiției naționale a desemnat trei elevi pentru a reprezenta România la finala mondială a competiție, care se va desfășura în Orlando, Florida, la finalul lunii iulie 2018. Românii care merg în ultima etapă a competiției sunt Mihaela Florea, elevă la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila, Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Național Moise Nicoară din Arad și Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Național Grigore Moisil din București. Tiberiu Danciu a mai reprezentat România cu succes în cadrul etapei mondiale a ediției din 2017, fiind primul campion român la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, la categoria Word 2013.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată sunt eligibili pentru concurs pentru oricare dintre aplicațiile Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Anul acesta 144 de candidați au întrunit criteriile de calificare și au susținut examenele până la termenul limită al competiției din 10 aprilie 2018. Dintre toți cei înscriși la etapa națională, în finala care a avut loc astăzi s-au calificat 30 de participanți, 10 dintre obținând punctaj maxim de 1000 de puncte, cel mai mic punctaj fiind de 944 de puncte. Cel mai tânăr candidat în competiția din acest an are doar 13 ani, se numește Alexandra Popescu și învață la Școala Generală nr 1. Hârtiești, jud. Argeș. Alexandra a reușit performanța de a se califica un punctaj maxim pentru finala de la București.

“Rezultatele sunt extraordinare – examenele MOS nu sunt ușor de promovat. Performanța cerută este dublă, punctaj și viteza de reacție,” afirmă Gabriela Barna, Director al Fundației EOS și coordonatorul evenimentului.

În total, 30 de candidați au susținut în cadrul etapei finale un examen Microsoft Office Specialist pe secțiunile Word, Excel și PowerPoint.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS