Confidenţialitate

Trei dosare penale în cazul copiilor puşi să cerşească în Costineşti

Trei femei au fost duse la Poliție și sunt cercetate, după ce și-au pus copiii sau nepoții să cerșească în stațiunea Costinești.

Oamenii legii au deschis trei dosare penale pentru cerșetorie și pentru folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

Polițiștii din cadrul IPJ Constanța anunță că au întocmit trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de exploatarea cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

Doi copii au fost prinși în cursul nopții de marți spre miercuri la cerșit pe strada Faleza Soarelui, din stațiunea Costinești.

Potrivit IPJ Constanța, în apropierea celor doi copii, de 5 și 7 ani, a fost găsită și mama acestora, o femeie de 45 de ani, care ținea în brațe un alt minor.

Un alt caz a fost înregistrat marți, când polițiștii au depistat doi bărbați, de 30, respectiv 42 de ani, cu dizabilități fizice, care cerșeau pe stradă, iar în apropierea lor a fost identificată o femeie în vârstă de 46 de ani, mătușa celor doi bărbați.

Tot marți, oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza stațiunii Costinești au fost văzuți patru minori care practicau cerșetoria.

La fața locului, polițiștii au identificat copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, și au constatat că în zonă se afla și mama unuia dintre aceștia, ceilalți trei fiind nepoții femeii în cauză.

Toate persoanele au fost duse la sediul Poliției pentru cercetări, iar polițiștii au sesizat și Direcția pentru Protecția Copilului în aceste cazuri.

Foto: andreeatrandafirescu.ro